Lemegyünk az Ötkertbe? Este Ötkert? Tegnap kicsit elhajoltunk az Ötkertben… Ki ne hallotta volna már ezeket a mondatokat! A szórakozóhelyet Budapesten mindenki ismeri.

A 2010-ben nyitott önmagát retro bar-ként megnevező klub kertjét partnercégünk a Kisvakondpark tervezte és zöldítette a mai formájára. Adódott a lehetőség, hogy a zárt udvarban el fog kelni a kültéri hűtéstechnika és egyben a levegő mozgatására is szükség lesz.

A belváros szívében a sétálóutcává alakított Zrínyi utca felől lehet megközeleíteni a nappal is hangulatos udvart. A tervezők meghagyták az épület eredeti milliőjét, de nagy szellős tereket képezetek, a belső udvart pedig fákkal, cserjékkel, futó és kúszó növényekkel parkosítatták, ezzel a helynek egydülálló stílust teremtve.

A nyári meleg azonban a stílusra sincs tekintettel, a napközben kiállításoknak divatbemutatóknak rendezvényeknek helyszínt biztosító kert elviselhetetlen lenne a párahűtés nélkül, míg éjszaka a szórakozó emberek tömege „fűti fel” a helyszíneket. Így a külső kert teraszhűtésén kívül szükséges volt beépíteni ipari ventilátort az első emeletre, a klubszobákba pedig elegáns (olasz design) ventilátoraink nyújtanak felfrissülési lehetőséget.

A hűtési fealadatokon felül a teraszhűtő rendszer más funkciót is betölt: a növények közé rejtett vonalsoros párásítás kifejezetten segíti a növények növekedését és kellemes látványt nyújt az ebédidőben érkezőknek!

A weblap és annak tartalma a Tecnocooling Kft. tulajdonát képezi és a szerzői jog törvényeinek és nemzetközi egyezmények védelmében áll. A weblapon megjelentetett tartalom, az ott publikált cikkek mind a Tecnocooling Kft. kizárólagos szellemi tulajdonát képezik.