Hűtés szabadtéren

Szabadtéri forróságban jólesik az árnyékos helyen való hűsölés. Hazánkban folyamatosan nő a forró napok száma, amikor az ANTSZ kettes vagy hármas fokozatú hőségriadót hirdet. Ezeken a napokon a szabadban tartózkodni veszélyes, és legszívesebben egy klimatizált, hűvös, sötétített helyiségben vagy egy árnyékos vízparton töltené az idejét mindenki. Ilyenkor jelentősen csökken a munkavégzési kedv, a szervezet a saját hűtésére használja fel az energiái nagy részét. A nagy melegben általában fejfájás, keringési zavarok, dehidratáció szokott fellépni bármely életkorban és helyzetben lévő személyeknél. Ez a terhelés hatványozottabban jelentkezik kisgyermeknél és idősebb korban lévő embereknél.

Ezekre a problémára hozzuk el Önnek az iCool rendszereivel most a megoldást.

Egy olyan kültéri hűtő rendszerekről van szó, amely ideálisabb, az aktuális hőmérséklettől 5-14 Celsius fokkal alacsonyabb hőmérsékletet és magasabb páratartalmú körülményeket biztosít egy meghatározott területre.

A felhasználási területek szinte végtelenek, feltétele csak, hogy legyen elektromos áram (220V 50Hz) és felhasználható ivóvíz. A hűtés egy nagyon egyszerű fizikai jelenségen alapul, a víz párolgása következtében energiát vesz fel a környezetéből. Ez az energia pedig nem más, mint a környezet hő energiája. Minél nagyobb ez az energia szint, vagyis minél magasabb a hőmérséklet annál könnyebben párolog el a víz. Természetesen még sok jellemző befolyásolja a párolgást, és ezek együttese adja meg azt a hőmérsékleti értéket, amivel csökkenteni tudjuk a hűtött területet.

Bátran kijelenthetjük, hogy párahűtés az egyetlen hatékony és egészséges megoldás szabadtéri, nyitott terek levegőjének és hőmérsékletének optimalizálásához. Beltéren a klíma, szabadtéren a párahűtő jelenti a megoldást. De az előbbihez képest sokkal egészségesebb. Nem okozhat meghűlést, allergiát, nem közvetíthet mikroorganizmusokat a szálló porral.

A párahűtők jelentős szerepet játszanak még a levegő minőségének javításában is. A porlasztott vizet adszorbeálja a levegőben lévő, por allergén és egyéb szennyező anyagok felülete. Így a megnövekedett fajsúly miatt a szálló anyagok a talajszintre kerülnek. Azok nem irritálják a szervezetet tovább.

Orvosi kutatások kimutatták, hogy a túl alacsony páratartalom nem egészséges. A légutak a száraz levegőben kiszáradnak, köhögünk, komfortérzetünk csökken. A tartósan száraz levegő nemcsak egészségünknek, hanem fabútorainknak, ruházatunknak, növényeinknek sem tesz jót.

A weblap és annak tartalma a Tecnocooling Kft. tulajdonát képezi és a szerzői jog törvényeinek és nemzetközi egyezmények védelmében áll. A weblapon megjelentetett tartalom, az ott publikált cikkek mind a Tecnocooling Kft. kizárólagos szellemi tulajdonát képezik.