Terasz klíma

Forró nyári napokon a teraszokon gyakran kevés az árnyékolás, a levegő hőmérséklete messze meghaladja a komfort értéket. Kültéren a hagyományos klímaberendezések használhatatlanok (egyébként beltéri alkalmazása is sok mindenkinél okoz főként légúti megbetegedést, többek között asztmát, ezért ezen eszközök használata egyre kevésbé ajánlott), kizárólag a párolgás okozta hőelvonással lehet klimatizálni.

A párahűtéssel, vagy kültéri klímával szembeni jogos elvárás, hogy ne legyen vizes a környezet, egyébként akár locsolhatnánk slaggal is. Az iCool ennek a kihívásnak is maradéktalanul eleget tesz.

Az egészen finom, 5-10 mikron nagyságú vízcseppekből álló pára különlegessége abban rejlik, hogy másodpercek alatt elpárolog, így csak a folyamat „mellékhatása”, a levegő drasztikus lehűlése érzékelhető, cseppképződés pedig nincs. A teraszon teljes biztonsággal használhatóak elektronikai berendezések, például notebook, vagy tablet gépek, minden kockázat nélkül.

Az ilyen finomságú vízcseppekhez jelentős nyomásra (70 bar az ideális) van szükség, amit külön erre a célra gyártott szivattyúval állítunk elő. Ezek a szivattyúk professzionális, ipari felhasználásra tervezett, hosszú élettartalmú precíziós berendezések, melyek rendszeres karbantartást igényelnek.

A piaci igényekhez igazodva kínálatunk kibővült az olcsóbb, kevésbé finom vízpermetet eredményező úgynevezett centrifugális berendezésekkel. Ezek lényege, hogy a víz, miután a berendezés megforgatja, egy tárcsán verődik szét. Ez esetben sokkal nagyobb vízcseppek keletkeznek, mint a 70 bar-on porlasztott rendszernél, előnye viszont, hogy nincs szükség sem fúvókákra, sem ipari szivattyúra, emiatt az ár a töredéke a professzionális rendszerekének. Nagy kánikulában, főként magán felhasználásra ajánljuk. A centrifugális berendezések jellemzően saját tartállyal szerelt, gurítható mobil egységek, egyik legnagyobb előnyük az ár mellett a rugalmasság.

Az iCool teraszhűtés tehát lehet mobil berendezés vagy épített (állandó installálású) rendszer. Hogy az Ön teraszán melyik megoldás az ideális, annak eldöntésében kollégáink nyújtanak segítséget.

A weblap és annak tartalma a Tecnocooling Kft. tulajdonát képezi és a szerzői jog törvényeinek és nemzetközi egyezmények védelmében áll. A weblapon megjelentetett tartalom, az ott publikált cikkek mind a Tecnocooling Kft. kizárólagos szellemi tulajdonát képezik.