Teraszhűtés

Napjainkra már megszokott látvány, hogy éttermek, kávézók teraszainak hűtéséről a nyári forróságban „párahűtő” rendszerek gondoskodnak. Bár a párahűtés szószerkezet valójában nyelvtanilag helytelen – a Tecnocooling Kft. 2009-ben vezette be a megnevezést a párolgás okozta hőelvonásra, melyet a konkurens cégek sorban átvettek – mára teljesen elfogadottá vált.

Használjuk még ködhűtésként, kültéri hűtésként és teraszhűtésként is, valójában ez az utóbbi a legtalálóbb. Leggyakrabban a technológiát valóban erre a célra használják: HoReCa (hotelek, éttermek, kávézók) – és magánteraszok hűtésére.

Hazánkban először a Váci utcában és a Liszt Ferenc tér környékén jelentek meg ma már kezdetlegesnek mondható telepített teraszhűtő rendszerek. Ma már a belváros szinte minden utcájában találunk ilyeneket. A legjobb példa a budapesti Zrínyi utca, ahol a Bazilikától a Roosevelt térig végigsétálva mobil- és telepített iCool teraszhűtő berendezések hűsítik a teraszokon pihenőket. Ezek a rendszerek megfelelnek minden ígénynek: halkak, megjelenésükben visszafogottak, esztétikusak és kis üzemeltetési költség mellet is nagy hatásfokot biztosítanak.

A teraszhűtő rendszerek működési elve egy fizikai törvényszerűségen alapszik: a párolgás hőt von el a környezetéből. Ezt kihasználva az iCool teraszhűtők nagy nyomásal és speciális fúvókák segítségével nagyon apró méretűre porlasztják a vizet, és az így keletkezett vízcseppek gyors párolgása vonja el a terasz környezetéből a hőt. Nem szükséges tehát a vízpermetet a teraszon tartózkodók felé irányítani, elég csupán a környezetükben porlasztani, hogy lehűljön a terasz. Ezzel a módszerrel a vendégek zavartalanul élvezhetik a legmelegebb napokon is a teraszokat, nem kell bemenekülniük a légkondícionált helységekbe.

Az iCool teraszhűtés lehet mobil berendezés vagy épített (állandó installálású) rendszer. Hogy az Ön teraszán melyik megoldásra van szükség, annak eldöntésében kollégáink állnak szíves rendelkezésükre.

A weblap és annak tartalma a Tecnocooling Kft. tulajdonát képezi és a szerzői jog törvényeinek és nemzetközi egyezmények védelmében áll. A weblapon megjelentetett tartalom, az ott publikált cikkek mind a Tecnocooling Kft. kizárólagos szellemi tulajdonát képezik.