Kültéri hűtés

A forró nyári napokban ideális megoldás a hazánkban is egyre népszerű kültéri hűtő eszközök.

Korábban csak a klimatizált beltéri helyiségekben tudtunk hűsölni a nyári melegben. A nyugat-európában évek óta népszerű kültéri hűtő berendezésekkel kellmesebbé válik a teraszon tartózkodás.

Ezek a berendezések a víz nagy nyomáson történő porlasztásával érik el a kellemes hőérzetet. Az elv egyszerű, a párolgás következtében hőelvonás történik. Ventilátorokkal ellátott berendezéseknél a vízpára szórás területét többszörösére tudjuk növelni. Így egy 30nm2-es teraszra akár egy mobil párahűtő berendezés is biztosítani tudja a kellemes hőérzetet. Tekintse meg működés közben az alábbi videón! (kattintson ide)

A kültréi hűrésre több megoldás is létezik. A már említett ventilátoros készülékek saját tartállyal rendelkeznek, nem igényelnek víz csatlakozást. A tartályokat egyszerű feltölteni, egy feltöltéssel órákon keresztül működnek. Tulajdonképpen az elektromos áramot kell csak biztosítani és már indulhat is a hűsölés. Két fajta működési elv létezik. Az egyik a nagynyomású porlasztás elvén működik. Ebben az esetben egy beépített szivattyú nagy nyomáson porlasztja a vízet a ventilátor elé szerelt fúvókákon. Előnye, hogy nagyon finom részecskékre porlaszt. A másik a centrifugális erő hatására porlasztja a vízet. Ez a technológia picivel nagyobb szemcsékre porlasztja a vízet, viszont hatalmas előnye, hogy sokkal kedvezőbb az ára. A meghibásodás esélye is sokkal alacsonyabb, mert nincsenek fúvókák, melyek eltömődhetnek (szemléltető videó). A felesleges víz visszaáramlik a tartályba így a működési ideje is hosszabb. Ezek a legnépszerűbb temékeink a magánteraszok területén.

A mobil készülékek mellet léteznek un. telepített rendszerek is. Ilyenkor szakképzett munkatársaink telepítik a rendszert előzetes helyszíni felmérés alapján. Ezeket a rendszereket nagyobb magán teraszokra, HORECA (hotel, étterem, kávézó) teraszokra, rendezvényekre ajánljuk. Ezek a rendszerek professzionális nagynyomású (100 bar) szivattyúkkal, nemesacél fittingekkel, szerelvényekkel rendelkeznek. Kültéri hűtési hatásfokuk is jóval magasabbak a mobil rendszereknél.

Cégünk az piacvezető szerepet tölt be a kültéri hűtés területén. Számos magánterasz mellett nagy vállalatok, cégek teraszait rendezvényeit is sikeresen láttuk el kültéri hűtéssel.

Például: McDonald’s éttermek. (kattintson ide az Egri McDonald’s kültéri hűtéséről készült beszámolójához), Ötkert szórakozóhely hűtése (bemutató cikk), 3 in 1 gyorsétterem kültéri hűtése (bemutató cikk), Újpesti piac frissítő pont telepítése (bemutató cikk és videó).

Legyen szó egy kis verandáról vagy akár egy több szintes hatalmas teraszról professzionális hozzállásunk a biztosíték rá, hogy rövid időn belül lehűtjük! Keressen bátran elérhetőségeinken ingyenes és kötelezetttségek nélküli ajánlat kérés céljából!

A weblap és annak tartalma a Tecnocooling Kft. tulajdonát képezi és a szerzői jog törvényeinek és nemzetközi egyezmények védelmében áll. A weblapon megjelentetett tartalom, az ott publikált cikkek mind a Tecnocooling Kft. kizárólagos szellemi tulajdonát képezik.