Kültéri klimatizálás

A nagy nyári kánikulában sokan inkább a légkondíconált lakás nyújtotta kényelmet választják, a terasz helyett. Ezzel a terasz kihasználtsága napi egy-két órára csökken, amikor még, vagy már nincs rekkenő hőség. Az iCool rendszerrel azonban nem kell lemondania sem a friss levegőről, sem a klimatizálás nyújtotta komfortról. Bár a déli órákban nem javasolt hosszasan napozni, a kültéri hűtés (vagy kültéri klimatizálás, kinek melyik kifejezés tetszik) mellett erre is lenne lehetőség.

Ön akkor használhatja a teraszt, amikor csak akarja, és nem amikor a hőmérséklet éppen a komfort értéken van. Gondoljon csak bele, mennyivel több időt tölthetne a szabad levegőn, ha nem kéne a hőmérséklettől függenie.

Az iCool rendszerek elve, hogy a párolgás hőt von el a környezettől. Minél melegebb van, a párolgás annál gyorsabb, vagyis adott idő alatt több víz tud elpárologni, ezáltal hatékonyabb a hűtés.

A párolgás akkor tökéletes, ha vízcseppek mérete igen kicsi, mikronban mérhető. Ilyenkor még egész közelről sem lesz vizes a felhasználó, telefonálhat, számítógépezhet, bármit tehet, a rendszer cseppmentesen működik. Ehhez a tökéletes porlasztáshoz nagy nyomásra (70bar) van szükség. Ezt csak a Mobicool Premium nevű termékünk, és az egyedileg tervezett telepített rendszer tudja.

Sokszor azonban a cseppmentesség nem elvárás, ilyenkor olcsóbb megoldást tudunk javasolni.

A centrifugális elven történő porlasztás messze nem eredményez ilyen finom permetet, de ennek az ára is csak töredéke a nagynyomású rendszerekének. Centrifugális elven azt értjük, hogy a megforgatott víz egy tárcsához csapódva porlad szét. Sokkal egyszerűbb, egyúttal kevésbé professzionális rendszerről van szó. Centrifugálisan működő mobil berendezéseinkből egyedülállóan széles kínálattal rendelkezünk.

A weblap és annak tartalma a Tecnocooling Kft. tulajdonát képezi és a szerzői jog törvényeinek és nemzetközi egyezmények védelmében áll. A weblapon megjelentetett tartalom, az ott publikált cikkek mind a Tecnocooling Kft. kizárólagos szellemi tulajdonát képezik.