Mobil teraszhűtők

Általánosságban elmondható a mobil párahűtő gépekről, hogy egyszerű csapvízzel kell feltölteni a tartályukat, a ventilátor fejek forognak, és 3 sebességi fokozatra állíthatóak. A mobil teraszhűtő gépek alapvetően két nagy csoportra oszthatóak, működési elvük szerint. Megkülönböztethetünk centrifugális elven működő, és nagy nyomással porlasztó berendezéseket.

Az utóbbi a Mobicool Premium névre hallgat, mindenben megegyezik az épített rendszerekkel, pontosan ugyanolyan szivattyúval működik, ugyanazokon a fúvókákon/ düzniken keresztül porlasztja a vizet mikron nagyságó cseppekre.

A hagyományos, épített rendszerhez képest annyi a különbség, hogy nincs állandó vízbekötés, hanem saját tartályról működik. Egy töltéssel nagyjából 4 órát üzemel. Ez a tualjdonsága eredményezi a mobilitást is, mindig az adott körülményekhez képest ideális helyre állítható. Kiváltképp ajánlott rendezvények hűtésére.

A centrifugális elven működő berendezések nagy előnye az alacsony ár, és az alacsony karbantartási igény. Cserébe a mikron nagyságó cseppekről kell lemondanunk, ez a technológia ugyanis sokkal kevésbé kifinomult, mint a magasnyomású. A víz megforgatva egy műanyag tárcsán csapódik szét, és porlad ködszerű permetté. Ez nem teljesen cseppmentes párát eredményez, de a nyári kánikulában ideális a terasz, strand, vagy rendezvény hűtésére. Minden mobil berendezésre igaz, hogy 230V árammal működik, 4-6 órát üzemelnek egy feltöltéssel, és kevesebb, mint 1 kW az áramfelvétel.

A weblap és annak tartalma a Tecnocooling Kft. tulajdonát képezi és a szerzői jog törvényeinek és nemzetközi egyezmények védelmében áll. A weblapon megjelentetett tartalom, az ott publikált cikkek mind a Tecnocooling Kft. kizárólagos szellemi tulajdonát képezik.