Ventilátoros párahűtés

A kültéri hűtés legismertebb formája a ventilátoros ködhűtés vagy párahűtés.

Kétféle fajtája létezik a professzionális fúvókás-porlasztású ventilátoros hűtés és a centrifugális ködhűtők. Az iCool kínálatában mindkét típus megtalálható. A két hűtőrendszer közti alapvető különbség a porlasztás módjában van: a nagynyomású porlasztással finomabb köd-szemcseméret érhető el (így gyorsabb a párolgás és ezáltal a hőelvonás), a centrifugális ködhűtőknél az egyszerűbb műszaki megoldás miatt kisebb a beruházási költség és kevesebb a karbantartás is.

A centrifugális párahűtő berendezések kizárólag mobil (saját víztartályos) formában kaphatóak (katt ide), igaz létezik falra szerelhető kivitelű is. A tartályokat időnként fertőtleníteni szükséges klór tablettával!

A nagynyomású ventilátoros ködhűtők léteznek mobil kivitelben és tetszőlegesen építhető, bővíthető formában is.

A választás a felhasználás és az ár függvénye. Kis teraszoknak, egyszeri rendezvényeknek a centrifugális párahűtőket javasoljuk, 30 m2 feletti teraszoknak épített kültéri hűtőrendszereket, míg rendezvényszervezőknek, esküvőszervezőknek a professzionális mobil klímát ajánljuk.

Az épített ventilátoros ködhűtő rendszerek nagy előnye, hogy a légmozgatás segítségével nagy területen tudjuk elosztani a párologtatásra szánt vizet, így költséghatékony (legjobb ár/érték arányú) nagy teraszok, átriumos kertek, partik számára. Azokban az esetekben, ahol nincs épített árnyékoló vagy gerendázat mindenképpen oszlopokra vagy falra szerelt ventilátoros hűtőrendszer valósítható meg. Az épített rendszereket minden esetben nagynyomású szivattyú szolgálja ki, amely rendelkezik az alapvető biztonságtechnikai követelményekkel, mint a szárazon futás-, a túlmelegedés- és túlterhelés elleni védelem. A ventilátoros kültéri hűtő rendszereinket automata ürítőszeleppel építjük, mely minden üzemelés után leereszti a csőben maradt felesleges vizet, megakadályozva ezzel az esetleges csepegést, és a csőben maradó víz poshadását.

A weblap és annak tartalma a Tecnocooling Kft. tulajdonát képezi és a szerzői jog törvényeinek és nemzetközi egyezmények védelmében áll.
A weblapon megjelentetett tartalom, az ott publikált cikkek mind a Tecnocooling Kft. kizárólagos szellemi tulajdonát képezik.