Az M3 autópálya budapesti kivezetőjén a Shell benzinkút és az McD étterem között pár évvel ezelőtt jelent meg egy magas színvonalú, igényes megjelenésű gyorsétterem: a 3in1 Restaurant, mely az első tagja a hazánkba tervezett étteremláncnak. Tulajdonosai fiatal, ambíciózus magyar emberek, akinek az eladáson kívül kiemelten fontos vendégeik kényelmének biztosítása is.

Az étteremmel partnercégünkön keresztül (Kisvakondpark) kerültünk kapcsolatba, mert 2009 őszén a „kisvakondok” tervezték meg, majd építették fel az étterem környezetének zöldfelületeit. Az első nyáron kiderült, hogy szükség van a déli- és keleti tájolású teraszok klimatizálására, mert a vendégek az étterem klimatizált részében tömörültek, míg a teraszok pangtak az ürességtől. Ezzel az étterem kapacitása nem volt megfelelően kihasználva, a pangó terasz pedig rossz reklám volt!

A tulajdonosokkal összeülve egy hét próbaüzem melett döntöttünk mobil teraszhűtő berendezésekkel, majd ennek sikerét látva vonalsoros párahűtést telepítettünk mindkét teraszra. Azért döntöttünk a vonalsoros teraszklíma mellett, mert nagyon látványos az elhaladók számára és a viszonylag keskeny, de nagyon hosszú teraszokon ez az ideális teraszhűtési megoldás. A tulajdonosok úgy döntöttek, hogy egyúttal meg akarnak szabadulni a portól, szagoktól és a rovaroktól is, ezért rovarriasztásra alkalmas szivattyút vásároltak, melyhez illatadagoló segítségével az emberek számára érzékelhetetlen szagokat bocsájtanak ki, távoltartva ezzel a kellemetlen vendégeket.

A benti klímák nagyon sok energiafelhasználással jártak, ezért a beszívott levegő előhűtése (ún. adiabatikus vagy evaporatív hűtése /bővebben ide kattintva olvashat erről/) kézenfekvő megoldásnak tűnt. A hagyományos klímák energiafogyasztását tübb mint 30%-kal tudtuk csökkenteni! Ahová telepítünk teraszhűtő rendszert, ott nagyon kis költséggel megoldható az adibatikus hűtés is, mert nincs szükség újabb szivattyúra a rendszer üzemeltetéséhez.

Az M3 autópálya pihenőjébe lehajtók számára ismert a gyorsétterem szinte mindig működő teraszhűtése. Térjen be Ön is, ha Miskolc vagy Debrecen felé veszi az irányt!

A weblap és annak tartalma a Tecnocooling Kft. tulajdonát képezi és a szerzői jog törvényeinek és nemzetközi egyezmények védelmében áll. A weblapon megjelentetett tartalom, az ott publikált cikkek mind a Tecnocooling Kft. kizárólagos szellemi tulajdonát képezik.