New York, Barcelona.. nagyvárosok, ahol már évek óta népeszerűek a „rooftop”, azaz tető partik. Budapesten idén nyáron a 2009-ben átadott Párizsi Nagy Áruház tetején nyílt meg az első ilyen parti helyszín. Az Andrássy út legmagasabb épülete tökéletes helyszínnek bizonyult.

A tetőre érkezve lenyűgöző látvány tárul elénk. 360 fokos körpanroáma olyan szemszögből, ami még a vérbeli pestieket is csodálkozásra készteti. Természetesen nagyon örültünk, amikor a tulajdonos felkeresett minkett. A tetőn ugyanis fokozottan érezhető a nyári kánikula. A kérés az volt, hogy próbáljunk valami olyan megoldást találni, mely amellett, hogy hűt látvány elemként is illeszkedik a tető exkluzív hangulatához. Rövid egyeztetés útán egyértelművé vált, hogy a kizárólag általunk gyártott a magyar piacon egyedülálló iCool – Párakapu lesz az ideális megoldás.

A rozsdamentes acélcső finoman ívelt vonala tökéletesen illeszkedik a letisztult tetőkert megjelenésébe. A két ívelt oszlop egymással szembe állítva adja ki a tökéletes kapu formát és funkcinalitásában is így fejti ke a legjobban hatását. A kapu alá állva olyan érzésünk támad, mintha csobbantunk volna egy hűs medencébe.

A kapukat beton kockákkal súlyoztuk ki, melyeket zöld gyep szerű dekorációs anyaggal rejtettünk el. A nagyon vékony vízvezetéket a gépészeti helyiségben elhelyezett szivattyúhoz vezettük, így szinte észrevehetetlenné váltak a szerelési anyagok.

Kollegáink rövid idő alatt telepítették a rendszert így a megnyitó buli alkalmával mindenki élvezhette a strandhangulathoz nagy mértékben hozzájáruló párakaput.

A weblap és annak tartalma a Tecnocooling Kft. tulajdonát képezi és a szerzői jog törvényeinek és nemzetközi egyezmények védelmében áll. A weblapon megjelentetett tartalom, az ott publikált cikkek mind a Tecnocooling Kft. kizárólagos szellemi tulajdonát képezik.