Nyíregyházi Állatpark a várostól 5km-re helyezkedik a sóstói üdülőövezetben. Az állatkert és az iCool között létrejött megállapodás értelmében az iCool gyémánt fokozatú támogatói szerepet tölt be. Ennek keretében biztosítottuk a jegesmedve kifutó hűtését.

Kedves feladat volt ez számunkra. És egyben nagy kihívás is, hisz még sosem alkalmaztuk kültéri hűtés technológiánkat állatkertben. Az állatkertet megkérdeztük, melyik az az állat, aki a legjobban szenved a nyári forróságban. Egyértelműen a jegesmedve volt a válasz. Hiába a hatalmas medence, a kifutójuk bizony elviselhetetlenné válik a forró nyári napokon. Ez azért sem jó, mert a látogatók sem találkoznak ilyenkor a medvékkel. Miután megtekintettük a helyszínt, kiválasztottuk a kifutó egyik sarkát, közel a látogatókhoz és megkezdődhetett a párahűtés telepítése. A terv az volt, hogy egy kb. 15 méter hosszú vonalsoros rendszert telepítünk a kifutó kerítésének magasságában. Azért kellet ilyen magasságban, hogy a jegesmedve nehogy játékból elkapja.

A kifeszített vonalsor másik vége a medvék épületének tetejéhez került rögzítésre. Ezen a tetőn helyeztük el a nagynyomású szivattyút, ami a rendszer lelke. Amikor a csővezetéket kifeszítettük a kifutón, a jegesmedvét be kellett terelni a fedett lakrészébe. Bármennyire is aranyos állatnak tűnik, a személyes találkozót még a rettenthetetlen technikus kollegáink sem akarták megkockáztatni.

A telepítés pár óra alatt megtörtént. A tesztelést követően visszaengedték a jegesmedvét, akinek egyből feltűnt az új „szoba bútor”. Először kissé furcsálva fogadta, de nem telt bele 5 perc és már teljesen megbarátkozott a párafüggönnyel. Sőt egy kis időre alá is állt hűsölni. Így jól járt a medve is és természetesen a látogatók, mert sokkal több időt tölt el az immáron klimatizált kifutó részen.

A Zöld Piramis Óceárium bejáratánál egy mobil párahűtő berendezést helyeztünk el. Az épület előtt sokan üldögélnek, kipihenve a járkálás okozta fáradalmakat. Található egy kis büfé is, tehát igen forgalmas terület. Nagy örömükre szolgált a látogatóknak a frissítő mobil párahűtő elhelyezése. Amennyiben Nyiregyháza környékén jár, mindenképpen látogassa meg az állatkertet, érdemes! És tekintse meg berendezéseinket élőben.

A weblap és annak tartalma a Tecnocooling Kft. tulajdonát képezi és a szerzői jog törvényeinek és nemzetközi egyezmények védelmében áll. A weblapon megjelentetett tartalom, az ott publikált cikkek mind a Tecnocooling Kft. kizárólagos szellemi tulajdonát képezik.