„Isteni!” , „Na, én itt maradok egész nap!”, „Mindenhova kéne ilyen!” – néhány megjegyzés azoktól, aki már áthaladtak az újpesti hűtő-párásító kapu alatt az újpesti Piac- és Vásárcsarnoknál.

A nyári kánikulában pillanatok alatt a piacra igyekvők kedvence lett a az iCool rendszerben telepített kültéri frissítő pont. Már a működés első pillanatában kiderült, korosztálytól függetlenül élvezik az arra járók a hűs, finom permetet. A többség nem is elégedett meg az egyszeri frissítő áthaladással, újra és újra áthaladtak a frissítő vízpermetet szóró kapu alatt. Gyerekek és idősek egyaránt élvezték a forró nyári napon az icool Art frissítő pontot, mely szervesen illeszkedik a tér egyéb kertberendezésinek tematikájába.

Az elkészületkor az Újpesti hírmondó címlapon számolt be az első állandó telepített párakapuról.
A párakapu a hőérzetet nagymértékben képes csökkenteni az egyszerű fizikai törvény alapján, miszerint a párolgás hőelvonással jár. A kapuhoz tartozó szivattyú 70 bar nyomással ködképző fúvókák segítségével porlasztja a vizet, és juttatja a levegőbe az 5-10 mikron nagyságú (azaz a hajszál keresztmetszeténél is kisebb vízcseppeket).

A kapu véglegesen marad a téren, mely így idén már egész nyáron át szolgálja az újpestiek komfortját. A kapu íveit hűvösebb napokra sem kell leszerelni, a korróziómentes csövek télen is állják a fagy próbáját, csupán a rendszer vezetékeit is szivattyúját szükséges vízteleníteni.

Jövőre az újpesti vásárlók számára már csak a hideg ellen kéne kitalálni valamit!

A weblap és annak tartalma a Tecnocooling Kft. tulajdonát képezi és a szerzői jog törvényeinek és nemzetközi egyezmények védelmében áll. A weblapon megjelentetett tartalom, az ott publikált cikkek mind a Tecnocooling Kft. kizárólagos szellemi tulajdonát képezik.