Este ülök a vízparti háznál és hallgatom a környezetemben lévő élőlények hangjait. Az idilli állapotot már csak vérszívók keserítik meg. Szaladok jobbra, szaladok balra, keresem a szúnyogriasztó fáklyát, az illatosított mécsest, az elektromos rovarriasztót vagy a kenőcsöt, amivel nem szívesen kenem be se magam, se a gyerekeimet. Ekkor jut eszembe, hogy milyen jó szolgálatot tett a délutáni strandoláskor és utána a párakapu, melyet most állított fel az iCool csapata.

Leszaladok az alagsorba, bekapcsolom a szivattyút és a berregés hangjából tudom, hogy elkezdődött a párakapuk üzemelése.

Visszaülök a teraszra, hogy tovább élvezhessem a környezet szépségét és hangjait. És láss csodát, a szúnyogok jelentős része máshol keresi áldozatát. Itt ismét a béke és a nyugalom honol. Megnyugtat a tudat, hogy a hazánkban is megjelenő veszélyes kórokozókat hordozó tigris szúnyog is elkerüli szeretteimet, melyről a napokban a médiában is sokat lehetett olvasni.

A weblap és annak tartalma a Tecnocooling Kft. tulajdonát képezi és a szerzői jog törvényeinek és nemzetközi egyezmények védelmében áll. A weblapon megjelentetett tartalom, az ott publikált cikkek mind a Tecnocooling Kft. kizárólagos szellemi tulajdonát képezik.