“A szépen felújított, decens külsejű villa előtt még csak egy szobor, a bambuszsor és a kőelefántok sejtetik az izgalmakat, a kertbe, majd az épületbe érve azonban kiteljesedik az egzotikus délkelet-ázsiai atmoszféra. A Zelnik István Délkelet-ázsiai Aranymúzeum tereiben járva mintha egy 19. századi műgyűjtő magánpalotájába csöppennénk: bármerre nézünk, különleges látnivalókra esik a tekintet.

A nagyközönség előtt szeptember 22-én nyitotta meg kapuit a magánmúzeum, amelyben Zelnik István mutatja be az egész világon egyedülálló gyűjteményét – pontosabban annak csak egy részét. A birtokában lévő körülbelül 40-50 000 tárgyból, köztük 3500-4000 aranytárgyból álló kollekció 1030 darabja kapott helyet a múzeumban, a kiállított tárgyak egy része azonban folyamatosan cserélődik majd. A gyűjtemény története, tárgyai is lenyűgözően érdekesek, és nem kevés izgalmat tartogat az épített környezet is, amelyben helyet kaptak a darabok. Egy hajdani polgári magánpalota, az egykori Rausch-villa adja foglalatát a kollekciónak.”

-idézet a hg.hu cikkéből

Örömmel tölt el minket, hogy a fent említett Aranymúzeum kertjének látvány párásítására cégünke kérték fel a kivitelezők. Mi magunk is megtapasztalhattuk azt az nagyfokú elvárást, melyet a megrendelő támasztott az alvállalkozókkal szemben.

Természetesen kollegáink vették az akadályt és a lehető legnagyobb óvatossággal és figyelemmel telepítették a párásító rendszert. A vonalsoros rendszer a látogatók számára szinte láthatatlan. Viszont a vízpára, melyet az automatizált rendszer a víz felszínére juttat mindenki számára lenyűgöző látványt nyújt.

Tervezői stáblista:

Építész tervező: Orbán Csaba, Tölgyesi-Morvai Krisztina (Artonic Design Kft.)

Belsőépítészet: Varga N. Dániel, Pálffy György, Hagiwara Kenichiro, Lovák István (Pálffyarchitects)

Munkatársak: Horváth Tamás, Gulyás Bence, Farkas Anita, Kabdebó Zoltán, Görbicz Máté, Virág Péter (Pálffyarchitects)

Kertész tervező: Hlatky Katalin, Szakács Barnabás (Lépték Terv Kft.)

Látványpárásítás (Alvállalkozóként):

Tervezés: Bitter Richárd, Horváth Tamás (Tecnocooling Kft.)

Telepítés: Györke István, Kis Csaba (Tecnocooling Kft.)

A weblap és annak tartalma a Tecnocooling Kft. tulajdonát képezi és a szerzői jog törvényeinek és nemzetközi egyezmények védelmében áll. A weblapon megjelentetett tartalom, az ott publikált cikkek mind a Tecnocooling Kft. kizárólagos szellemi tulajdonát képezik.